Skip to main content

De Nederlandse Delta profiteert al honderden jaren van haar natuurlijke ligging als monding van de rivieren Maas en Rijn. Rotterdam  is als economische motor onlosmakelijk verbonden met deze delta. Langs het water liggen de haven- en industriegebieden die niet alleen de toekomst van Rotterdam hebben bepaald, maar ook die van plaatsen als Schiedam, Pernis, Vlaardingen en Hoek van Holland.

Ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de Nieuwe Waterweg kijkt PortCityFutures met een frisse blik naar geschiedenis en toekomst van de Delta. Wat heeft de aanleg van de Waterweg voor dit gebied betekend, en hoe is het de afgelopen 150 jaar veranderd? In de podcast Geluiden uit de Delta vraagt PortCityFutures het de mensen die er wonen en werken, en horen we van Rotterdamse hoogleraren hoe wetenschappelijk onderzoek bij kan dragen aan een duurzame delta.

Geluiden uit de Delta wordt gemaakt door LDE PortCityFutures en het Resilient Delta Initiative. Vanaf 9 september wekelijks op de website te beluisteren op Spotify of in Apple Podcasts.