DSCF9817 scaled

PROGRAMMA

Zaterdag 24 september | De rivier van binnen
Locatie:          Van Oord, Schaardijk 211, Rotterdam (ook toegankelijk per boot vanaf het Eiland van Brienenoord)
Tijd:                  Te bezoeken tussen 12.30 – 18.00 uur | Inhoudelijk programma 15.00 – 17.00 uur
Moderator:    Renée Rooijmans
Sprekers:        Mark van Koningsveld (Prof. Ports & Waterways | Van Oord, TU Delft), Esther Blom (Mede-oprichter ARK Natuurontwikkeling), Maud van den Beuken (kunstenaar)
Toegang gratis, reserveren is niet nodig.

In de eerste van de serie Groot water reist langs de Nieuwe Maas onderzoekt Maud van den Beuken de natuurlijke loop van de rivier en haar sedimentatie processen in tegenstelling tot de ‘basisvorm’ van de rivier die in stand wordt gehouden. Tijdens het 150 Jaar Vooruit Festival binnen het programma van 150 jaar Nieuwe Waterweg, gaan we op het bedrijfsterrein van baggermaatschappij Van Oord in gesprek met een ingenieur, rivierdeskundige en landschapsarchitect over de rivier als een architectuur.

Zaterdag 1 oktober | Wij, de rivier 
Locatie:           De Maaskantine, Plantagelaan 2, Rotterdam
Tijd:                  Te bezoeken tussen 12.00 – 18.00 uur | Inhoudelijk programma 15.00 – 17.00 uur
Moderator:     Renée Rooijmans
Toegang gratis, reserveren is niet nodig.

In deze derde editie nodigt Maud van den Beuken het publiek uit om een stem in de rivier te nemen. Dit is een rollenspel gebaseerd op het boek ‘Parlement van der dingen’ van de Franse socioloog/politicoloog Bruno Latour.

Zaterdag 8 oktober | De rivier als levende entiteit
Locatie:            Op de kade voor Oase (https://goo.gl/maps/KX45aDJgKTvbhCma7)
Tijd:                  Te bezoeken tussen 12.00 – 18.00 uur | Inhoudelijk programma 15.00 – 17.00 uur
Moderator:     Renée Rooijmans
Sprekers:      Eric van der Schans (director Environmental Management bij Port of Rotterdam), Monique Marijnissen (senior landschapsontwerper bij Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam), Klaas Kuitenbrouwer (initiator Zoöp en onderzoeker Het Nieuwe Instituut), Maud van den Beuken.
Toegang gratis, reserveren is niet nodig.

In de tweede van de serie Groot water reist langs de Nieuwe Maas onderzoekt Maud van den Beuken de rivier als een levende entiteit. Door in gesprek te gaan met de Port of Rotterdam, Gemeente Rotterdam en een vertegenwoordiger van de rivier zelf, onderzoekt zij welke belangen de mens heeft bij de rivier en hoe we ruimte geven aan de stem van de rivier. Welke stem heeft de rivier zelf en hoe erkennen we deze stem?

Zaterdag 14 oktober | Ontmoet ‘Groot Water’
Locatie:           SS Rotterdam
Tijd:                  Te bezoeken tussen 09.00 – 18.00 uur
Toegang gratis, reserveren is niet nodig.

Tijdens deze vierde en laatste editie kun je als bezoeker het gesprek aangaan met Maud van den Beuken over haar werk Groot water. Zij zal tijdens het International Symposium: 150 Years New Waterway afsluitend aan 150 jaar Nieuwe Waterweg, de hele dag aanwezig zijn met haar werk bij de SS Rotterdam.