PHOTO 2022 09 21 19 22 40

Fotocredit: Zilte tranen, Vanessa Obinau

Unknown

FILMAVONDEN

Data filmavonden:
15 sept | HOEK van Marco Douma en Roel Meelkop
22 sept | Bleekneusjes van Marieke van der Lippe – Bleekneusjes is een docu-film over stadskinderen die in de jaren 50 in Hoek van Holland mochten bijkleuren of aansterken. Die start heeft geleid tot het ontstaan van recreatieoord Hoek van Holland, bijna 100 jaar oud nu. Bleekneusjes is een film van maker Marieke van der Lippe.
29 sept | De Nieuwe Waterweg van het Historisch genootschap HvH
6 okt | Don’t catch my face van Carel van Hees
Tijd: Start om 19:30, inloop om 19:00
Aanmelden: post@icoonhvh.nl. Er is plaats voor maximaal 30 personen en zo ben je verzekerd van een plekje. De hele maand is alle toegang gratis.

THEATERVOORSTELLING

Hoekse verhalen is een korte theaterproductie van Dave Schwab van Seven Seas Produkties. Hij produceerde Hoekse verhalen als een historisch verhaal van 150 jaar nieuwe Waterweg, gecombineerd met de persoonlijke verhalen van Hoekse bewoners. Hun verhalen worden ondersteund met de prachtige accoordeon muziek van Daniel Sieczkowski.

In de hoofdrol: Ed van Berkel, Simone den Haan, Miho Bruin, Coco Benschop en Henk van der Lugt.

Tijd: Zondag 25 september om 14:00, inloop vanaf 13:30 uur
Duur: 60 minuten
Waar: Aan de achterzijde van iCOON / Ingang via de Koningin Emmaboulevard
Aanmelden: post@icoonhvh.nl. Er is plaats voor maximaal 25 personen en zo ben je verzekerd van een plekje. De hele maand is alle toegang gratis.

WATERWANDELINGEN

vr 30 sept om 19:30 | Kunst slurpen langs de Waterweg o.l.v. Hans Deijl
za 8 okt overdag | Oh wat een ramp o.l.v. Stadsarchief Rotterdam en Historisch Genootschap HvH
zo 9 okt overdag | Kunstverdediging langs de Atlantikwall  o.l.v. Atlantikwall- en Kustverdedigingsmuseum Bunker Bremen of Hamburg

EXPOSITIE TOEN EN NU

Buiten bij iCOON  is het uitkijkpunt Doek van Holland met het diorama van de Waterweg van kunstenaar Jaap Gidding te zien. Deze is gemaakt voor de wereldtentoonstelling van 1930 in Antwerpen.
Binnen bij iCOON is een fototentoonstelling van het diorama, gedichten over de Waterweg van de stichting Kunstplaats en de expositie TOEN en NU over de ramp met stoomschip Berlin.
Deze ramp, die gebeurde achter iCOON op de Waterweg staat bekend als de Titanic van Nederland. De herinneringen aan die ramp worden gecombineerd met het werk van zes lokale kunstenaars; Peter de Krom, Frank Dam, Adri Huisman, VIvian Ammerlaan, Vanessa Obinu en Caroline Bijvoet. Met hun kunstwerken combineren ze het verleden met het heden.
Tijd: 10 & 11 sep | 17 & 18 sep | 24&25 sep | 8&9 okt, van 11:00 tot zonsondergang

AANMELDEN

Voor alle activiteiten moeten bezoekers aanmelden op post@icoonhvh.nl want het aantal plaatsen is beperkt.
Let op: bij extreme weersomstandigheden (wordt door de locatiemanager bepaald) blijven uitkijkpunt Doek van Holland en iCOON Hoek van Holland dicht.